eTwinning

'MATEMATİK SANATIM '

İSİMLİ ULUSLARARASI eTWİNİNG PROJESİ BAŞLADI

27.03.2023 196

Okulumuz Matematik Öğretmeni Meltem Altun'un kurucusu olduğu "MATEMATİK SANATIM" Projesi için çalışmalar başladı.Projemizde Türkiye'nin çeşitli illerinden 8 Türk ortak ve kardeş ülke Azerbaycan'dan  da 1'i kurucu olmak üzere 2 ortak yer almaktadır.

Yaklaşık 3 ay sürecek projede okulumuzun 11-14 yaş aralığındaki öğrencileri matematiğe karşı ön yargıyı kırıp,geometrik şekillerin özelliklerini tanıyıp ve bu özellikleri günlük hayattta da kullanmayı öğrenecekler.Projemizde daha eğlenceli bir şekilde öğrenmelerini sağlamak,doğadaki geometrik şekiller ile oluşmuş örnekleri inceleyerek matematiğin önemini vurgulamak ve aynı zamanda el becerilerini de geliştirmeyi amaçladık.Web2 araçlarıyla görsel sunumlar hazırlamalarını,arkadaşlarıyla yarışmalar düzenleyip,sergi hazırlayarak görev almasını amaçladık.Projemiz öğrenci-veli -öğretmen çalışmasını kapsamaktadır.Çocuklar aile üyelerini de bu sürece katarak.birlike kaliteli zaman geçirmeleri sağlanmış olacaktır.

Yapılan projenin;

• Öğretmen-öğrenci-veli işbierliğinin sağlanması
  • Kaliteli zaman kullanma becerisi kazandırmak
  • Çocukların aktif katılımcı olmalarına fırsat tanıma